Τόσο οι σύγχρονες αρχιτεκτονικές όσο και κλιματικές ανάγκες, έχουν κάνει την μόνωση κτιρίων τα τελευταία χρόνια επιτακτική.
Το σπρέυ πολυουρεθάνης, είναι τρόπος μόνωσης που μπορεί να καλύψει αυτές τις ανάγκες, με ιδανικά αποτελέσματα όσον αφορά τις μονωτικές ιδιότητες της πολυουρεθάνης, αλλά και την ικανότητα του σπρέυ να εφαρμόζεται σε όλες σχεδόν τις επιφάνειες.

Με πάνω από τέσσερεις δεκαετίες εφαρμογής, η πολυουρεθάνη έχει αποδείξει ακόμη και κάτω από πολύ δύσκολες κλιματικές συνθήκες, την αξία της ως υλικού μόνωσης.
Είναι ανθεκτική στο χρόνο και τις περιβαλλοντικές κακουχίες, ενώ παράλληλα είναι φιλικό προς το περιβάλλον υλικό, ιδιότητα που την καθιστά πρώτη στην επιλογή υλικών για μόνωση πράσινων κατασκευών.

Συνοπτικά οι εφαρμογές πολυουρεθάνης για ένα καλύτερο περιβάλλον :

– Δεν επιβαρύνουν τη στρώση του όζοντος
– Εξοικονομούν ενέργεια
– Μειώνουν τις εκπομπές
– Δεν εκπέμπουν κανενός είδους επιβλαβή στοιχεία
Με το σπρέυ πολυουρεθάνης, επιτυγχάνεται θερμομόνωση και στεγανοποίηση σε μία εφαρμογή, γρήγορα και αποτελεσματικά. Στεγνώνει σε πολύ λίγο χρόνο, περίπου 30 δευτερόλεπτα. Έτσι, μεγάλες επιφάνειες καλύπτονται σε σύντομο διάστημα, μειώνοντας το κόστος.

Είναι ελαφρύ και έχει την ιδιότητα
άριστης πρόσφυσης Table Polyourethaneστην επιφάνεια εφαρμογής, ανεξάρτητα από το υλικό πάνω στο οποίο ψεκάζεται. Αυτό πρακτικά σημαίνει οτι το σπρέυ πολυουρεθάνης μπορεί να εφαρμοστεί σε παλιές κτιριακές κατασκευές αφού δεν επιβαρύνει με βάρος το κτίριο.

Με το σπρέυ ως τρόπο εφαρμογής , η πολυουρεθάνη μπορεί να ψεκαστεί καινα θερμομονώσει κοίλες επιφάνειες, ακόμα και κυρτές, ή επιφάνειες με αρχιτεκτονικές ιδιαιτερότητες. Δεν είναι σπάνια, ακόμη και η εφαρμογή της σε κάθετες επιφάνειες.
Η απουσία αρμών και ενώσεων, ελαχιστοποιεί, σχεδόν μηδενίζει τις αστοχίες και τις διαρροές. Ταυτόχρονα δεν δημιουργεί θερμογέφυρες, κάνοντας τη μόνωση αποδοτικότερη.
Πέρα από την μονωτική της ιδιότητα, είναι ευρύτερα γνωστές οι αντοχές της πολυουρεθάνης ως υλικού, και την έχουν κάνει από τις πρώτες επιλογές σε πολύ δύσκολες και απαιτητικές κατασκευές. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν οτι πολυουρεθάνη χρησιμοποιείται σε κατασκευές αεροναυπηγικής, ναυπηγικής, παιδικών παιχνιδιών, σκευών μαγειρικής αλλά και ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, κα

ι επίπλων.
Με αντοχή σε φωτιά, θερμοκρασιακές αλλαγές από – 50 μέχρι 120 και έντονες καιρικές μεταβολές και ακραίες καιρικές συνθήκες, η πολυουρεθάνη είναι επιλογή θερμομόνωσης και στεγάνωσης για τα πλέον απαιτητικά έργα.